Qui som?

Gràfiques Vilanova té més de 60 anys d'experiència al món de la impressió. Amb seu a Igualada, imprimim tot tipus de documents amb altíssima qualitat gràcies a la nostra maquinària d'última generació, i sempre a preus molt ajustats.

Llegeix més

Els nostres serveis

Ens ocupem del disseny, la preimpressió i la impressió de tots els teus documents: revistes, cartells, tríptics, adhesius, talonaris, flyers, pancartes... Amb tècniques diverses: offset, digital, serigrafia, stamping, relleus, numerats, troquelats, enquadernació...

Llegeix més

Últimes notícies

L'obra del dissenyador igualadí de referència, Miquel Mula, a l'Empremta

L’Ajuntament d’Igualada, per mitjà de l’Institut Municipal de Cultura (IMC), ha volgut retre homenatge a una de les figures cabdals en la història del dibuix i el disseny a la ciutat. Per això, durant el juliol, les sales l'Empremta, el Portal del Llevador i la Sala Municipal d'Exposicions acolliran l’exposició retrospectiva de Miquel Mula “el dibuixant”.

Entre els dies 3 i 27 de juliol L’Empremta de Gràfiques Vilanova (c/ Santa Maria, 12) exposarà alguns dels dissenys de cartonatge i imatges corporatives de diferents empreses locals de gran record.

Miquel Mula va ser un dels dissenyadors gràfics i industrials més prolífics de la transició. Deixeble del mestre Miquel Llacuna i Alemany, va mostrar ja de ben petit unes dots innates per al dibuix. Amb els anys les va anar perfeccionant de manera artesana i autodidacta, primer treballant com a aprenent en les impremtes locals i, més tard, en empreses líders del packaging o en el seu propi estudi de disseny, des d'on oferia serveis gràfics a d’altres sectors empresarials i de l’àmbit social i cultural. Al llarg de la seva vida professional va destacar en múltiples vessants de les arts gràfiques, recollint premis i reconeixements a nivell estatal, tant en cartellisme com en disseny publicitari. Era un “tot-terreny”, com a ell li agradava anomenar-se.

Igualadí de soca-rel, personatge excèntric i peculiar, va estar molt influenciat per la música anglesa dels anys ‘60. Va ser un apassionat de la cultura i la història de la ciutat i d’arreu, un sentiment que va deixar palès en les seves obres i que, en els darrers anys de la seva vida, el va portar a participar en projectes de recerca històrica. La voluntat és fer que l’exposició sigui alhora un homenatge als qui van ser els pioners del disseny a Igualada, posant èmfasi en l'ofici artesà dels anomenats “dibuixants” i donant a conèixer el treball d’en Miquel i els seus contemporanis Rosich, ‘Saya’, Balcells, Marcial i Cuadras, entre altres. Ells van ser la base de la que avui és una professió abastament representada a la ciutat, amb un nivell més que remarcable. També s’entén aquesta tasca com un homenatge a la ciutat. L’art i el disseny publicitari no deixen de ser una expressió estètica de la societat, una narració iconogràfica de la cultura, de la vida quotidiana en el fluir dels dies, per acabar esdevenint patrimoni col·lectiu. Alhora, és una exposició que convida el visitant a recórrer els carrers del centre històric per a completar-la. Els mateixos carrers que tantes vegades “el dibuixant” recorria buscant fonts d’inspiració en la seva arquitectura, en els seus detalls, en les seves escenes i en la seva gent.

La família d’en Miquel Mula i més concretament els seus fills, amb una passió desbordant per la figura del pare, conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, han volgut recordar que a través de l’art, la indústria i el disseny s’han construït també les vides dels igualadins i les igualadines i que una mirada al passat, sense nostàlgia, convida a l’optimisme.